Naar de dokter met luieruitslag? Het kan zijn dat je kindje ziek is en dat het daardoor antibiotica krijgt of diarree heeft, als dit zo is dan moet je het luiergebied extra goed in de gaten houden en de luiers uiteraard vaker verschonen. Soms is bij ziekte bezoek aan de huisarts noodzakelijk. Maar sommige zaken kun je zelf in de gaten houden zoals luieruitslag. Vaak verschonen, billetjes goed schoonmaken, goed droogmaken en eventueel andere luiers proberen wanneer de uitslag niet over gaat of wanneer je kindje er veel last van heeft.
Onderschat de luieruitslag niet, want als het niet overgaat door jouw extra inzet, dan moet je naar een arts gaan want je kindje kan er erg veel last van hebben.
Luieruitslag behandelen.
Het behandelen van luieruitslag kun je vaak zelf. Je hoeft er niet meteen mee naar de huisarts. Je kunt je kindje insmeren met zinkzalf of met vaseline. Het kan te maken hebben met een bacteriële infectie zoals impetigo, maar ook met candida albicans. Het is een vervelende huidaandoening waar je kindje veel last van kan hebben. Luieruitslag bij je peuter kan erg vervelend zijn maar gelukkig kun je het behandelen. Er is een speciale zalf, die je kunt gebruiken en dan wordt het vaak snel minder.
Laat je kindje niet te lang rondlopen in een vieze luier, maar verschoon je kindje op tijd. Katoenen luiers kunnen een optie zijn, maar je kunt ook denken aan wegwerpluiers. Soms moet je even proberen waar de luieruitslag door wordt veroorzaakt. De huid goed schoonmaken na het vervangen van de luier is iedere keer van belang. Net als het goed laten drogen van de huid. Zorg hier daarom voor, zodat je de kans op luieruitslag zo laag mogelijk houdt. Ook de billetjes (vaker) blootstellen aan de buitenlucht kan zijn vruchten afwerpen.
Geef een reactie